HAK poziva vozače da vožnju prilagode uvjetima na cestama i da ne kreću na put bez zimske opreme

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni, a ponegdje ima i magle, javlja u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub i poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme koja je obavezna do 15. travnja na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Zbog oštećenja kolnika ili vode na kolniku zatvorene su: DC30 kroz centar Petrinje (obilazak Ulicom Matije Gupca); ŽC3121 Tišina-Palanjek (obilazak je ŽC3274 Palanjek-Mahovo); LC33134 u mjestu Rausovac (obilazak: LC33127 Selište Kostajničko-Hrvatska Kostajnica); LC67207 Vrgorac-Orah; LC67209 Veliki Prolog-Draževitići.

Vozi se otežano (oštećenja uzrokovana potresom i odroni): zatvorena za teretna vozila preko 3t – ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Oborovo (obilazak je preko Sesvetskog Kraljevca i Otoka Svibovskog). Vozila do 3t prometuju naizmjence; na mostu Brest kod Petrinje (uz ograničenje brzine od 30 km/h) ili obilazno: Žažina-Sisak-Mošćenica-Petrinja i obrnuto; na državnoj cesti DC3 u mjestu Dubravci; na županijskoj cesti ŽC3232 Majske Poljane-Glina na mostu preko rijeke Maje dopušten je promet vozilima do 3,5 tone; na ŽC3241 Komogovina-Borojevići LC33110-Mečenćani privremena zabrana prometa na teretna vozila ukupne mase više od 15t (osim vozila hitnih i interventnih službi, te vozila dostave pomoći.

Vozi se otežano i na drugim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Za sav promet zatvorene su: državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Pomorski promet

U prekidu su trajektna linija: Ubli-Vela Luka-Split te katamaranske linije: Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split.

Granični prijelazi

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj