Na pojedinim dionicama cesta u smjeru mora, ali i prema unutrašnjosti povremeno je pojačan promet. Zbog gustog se prometa vozi usporeno, povremeno u koloni na cestama u Istri i duž jadranske obale na prilazima turističkim središtima, ali bez zastoja, javljaju iz Hrvatskog autokluba.

Kolone su i čekanja na:

  • izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 4 km, a na ulasku na autocestu nema dužih čekanja;
  • na naplatnoj postaji Rupa, na autocesti A7, u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km;
  • u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona, koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, duga je oko 5 km.

Kiša usporava promet u Istri i Hrvatskom primorju te na jugu Dalmacije. Na cestama u gorju povećana je opasnost od odrona.

Zbog prepriječenog teretnog vozila za sav je promet zatvorena dionica državne ceste (DC45) Hercegovac-Palešnik. Obilazak: Hercegovac-Ilovski Klokočevac-Tomašica-Garešnica.

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A4 Goričan-Zagreb između naplatnih postaja Sveta Helena i čvora Sveta Helena (78+800 km) u smjeru Zagreba vozi se otežano.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja.

Ostali katamarani i trajekti plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika.

Komentiraj