Vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez značajnijih ograničenja u prometu, javlja jutros Hrvatski autoklub. Tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima, graničnim prijelazima, na gradskim prometnicama, a osobito na prilazima gradskim i mjesnim grobljima.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na snazi je danas od 14 do 23 sata, na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.

Povodom blagdana Svih svetih na snazi je poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima. Zabranjen je promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati. Privremenu regulaciju prometa u Zagrebu provjerite OVDJE.

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak osobnih vozila na GP-ima Stara Gradiška i Slavonski Brod.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Povodom blagdana Svih svetih očekuju se gužve i duža čekanja pa savjetujemo vozačima teretnih vozila da do 02. studenog od 07.00 do 19,00 sati koriste alternativne granične prijelaze, a granični prijelaz Županja samo u večernjim satima, odnosno nakon 19,00 sati.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja na prelazak državne granice u oba smjera.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet u Republici Sloveniji (očekuju se gužve i čekanja na graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Rupa i Macelj):

  • 31.10., ponedjeljak (Dan reformacije), 8-21 sat;
  • 1.11., utorak, (Svi sveti), 8-21 sat.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj