HAK: Pojačan promet u smjeru mora, stvaraju se gužve od ranog jutra

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora pa Hrvatski autoklub (HAK) savjetuje vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na državnoj cesti DC66 između Brseča i Mošćeničke Drage zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim kolničkim trakom.
Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta – zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i kod čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas (14. kolovoza) do 23 sata i sutra (15. kolovoza) od 12 do 23 sata (ljetna zabrana i zbog blagdana Velike Gospe). Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa HAK ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez.

Stanje na cestama:

A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • kolona vozila između naplatne postaje LUČKO i čvora BOSILJEVO II, vozi se uz povremene zastoje i u koloni u pokretu;
  • povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova BOSILJEVO II i ZADAR II u smjeru Dubrovnika;
  • do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

A3 Bregana-Lipovac:

  • povećana gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru Lipovca i prema autocesti A1;
  • kolona osobnih i teretnih vozila kraj graničnog prijelaza BAJAKOVO duga je oko 1 km;
  • do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h, privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji;
  • zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva:

  • kolona vozila na graničnom prijelaza RUPA u smjeru Slovenije duga je oko 1 km;
  • na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Krčki most (DC102):

  • povećana gustoća prometa u oba smjera.

Stanje na granicama

Gužve se od ranog jutra stvaraju i na graničnim prijelazima. Na ulazu iz BiH čeka se po sat vremena, dok se na ulazu iz Srbije i Slovenije čeka i po dva sata.

Komentiraj