HAK Pojačan promet na hrvatskim cestama, prometne nesreće usporavaju vožnju

HINA/Tomislav Pavlek

Promet je pojačan na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora, a zbog očevida lakše prometne nezgode vozi se u koloni, usporeno na dionici između Jastrebarskog i Karlovca u smjeru mora, javljaju jutros iz Hrvatskog autokluba.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon je duga oko 2 km.

Na autocesti A1, zbog požara na vozilu, prije tunela Mala Kapela (98.km) u smjeru Splita vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog očevida prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 73. km prije čvora Križ treba voziti oprezno. Vozila su na zaustavnom traku.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj