Promet je srednje gust do povremeno pojačan na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i u priobalju, javlja Hrvatski autoklub. Jak vjetar puše na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Na autocesti A1:

  • kod naplatnih postaja Lučko (A1) u smjeru Zagreba kolona je duga oko 3 km;
  • između čvorova Lučko i Donja Zdenčina u smjeru mora vozi se usporeno i u kolonama, zbog prometne nezgode na 7. +450 km. Korisnike molimo za strpljenje;
  • kod tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona je duga oko 3 km (vozilo je u kvaru u tunelu);
  • kod naplatnih postaja Šibenik u smjeru mora kolona je duga oko 1 km.

Istarski ipsilon:

  • zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona duga oko 4 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon;
  • kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km;
  • kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 2 km, a u smjeru Istre oko 1 km (krak 3 čvora na A7).

Krčki most:

  • vrlo je gust promet u oba smjera (u smjeru kopna kolona je duga oko 3 km, u smjeru otoka oko 500 m).

Prekinut je promet na državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, zbog požara.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Dubrovnika i Cavtata kod mjesta Plat vozi se jednim trakom, naizmjence, zbog prometne nezgode.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj