Franjo Lepan/24sata

HAK Pojačan promet na graničnim prijelazima

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog od 9:45 sati bit će zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), javlja Hrvatski autoklub.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog radova na autocesti A1, nakon naplate Lučko od 0.+700km do 1.+400 km i od 5.+250km do 6.+800km u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, usporeno.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Varaždina prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8); DC225 nadvožnjak čvora Jarek između Podsuseda i Zaprešića, ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36).

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana (4 km), Pasjak, Rupa, Macelj (1 sat), Dubrava Križovljanska.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
ulazak: Stara Gradiška,
izlazak na GP- ima Pasjak, Kaštel, Macelj (ulazak u Sloveniju do 45 min) i Bregana (oko 1 sat)
oba smjera: Slavonski Brod, Vinjani Donji.

Radovi na graničnim prijelazima:
Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.
Vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Jelsa-Bol-Split.

Trajekti i ostali katamarani plove redovito.

Komentiraj