HAK Pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama

Grgur Zucko/PIXSELL

Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi, javljaju jutros iz Hrvatskog autokluba upozoravajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

 

  • Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji.

 

Uz privremenu regulaciju prometa vozi se na cestama DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i na dionici Vrlika-Sinj kod mjesta Kukuzovac; DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani; DC28 Novi Glog-Kenđelovac; DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Granični prijelazi

Na graničnom prijelazu Bregana pojačan je izlazak teretnih vozila, a kolona je oko 2 km. Izlazak teretnih vozila pojačan je i na graničnim prijelazima Pasjak i Macelj.

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamarnska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab).

Komentiraj