Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub. Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a na ostalim važnijim cestovnim pravcima promet je srednje gust.

Danas do 15 sati, zbog razminiranja uz autocestu A1, zatvorena je dionica između čvorova Sveti Rok i Zadar II, u oba smjera. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Karina (DC50, DC27 i DC502). Razminiranje će trajati svakodnevno do 10. prosinca, a u slučaju loših vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Na autocesti A1 kroz tunel Mala Kapela u smjeru Splita, zbog radova se vozi jednim trakom usporeno.

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Na riječkoj obilaznici kroz tunel Trsat (od 28. km + 500 do 27. km + 450) u smjeru GP Rupa vozi se jednim trakom (danas do 10.30 sati).

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP-ima Macelj i Pasjak, a ulazak osobnih vozila na GP Metković.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj