HAK: Pojačan promet na gradskim cestama

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama te pojedinim graničnim prijelazima. U zonama privremene regulacije prometa moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub.

Večeras od 22:00 do 06:00 sati na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče povremeno će se obustavljati promet u oba smjera između čvorova Žuta Lokva i Otočac te čvorova Posedarje i Zadar 2 (zbog testiranja funkcionalnosti opreme Prometno-informacijskog sustava (PIS) i Sustava daljinskog upravljanja i nadzora).

Zbog upozorenja od toplinskog vala HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Osobna vozila na ulaz u zemlju čekaju oko sat vremena na prijelazu Goričan II.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Komentiraj