HAK: Pojačan promet na gradskim cestama

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub i upozorio vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Hrvatska kopnena vojska provodi dvodnevnu hodnju od Udbine do Knina u dužini od oko 88 km, a kolona se danas kreće državnom cestom Žagrović (Stara straža)-Knin (DC1) od 13:30 do 15:00 sati.

A1 Zagreb-Split-Ploče: od 01. do 30. lipnja između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno će se obustaviti promet na čvoru Žuta Lokva; vozi se dvosmjerno kroz tunel Konjsko (do 10.lipnja).

A3 Bregana-Lipovac: do 10. lipnja na nadvožnjaku u čvoru Lučko na zagrebačkoj obilaznici vozi se prema privremenoj regulaciji prometa koja je postavljena i na Jadranskoj aveniji; do 30. lipnja zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

A6 Rijeka-Zagreb: do 2. lipnja i od 7. do 15. lipnja kroz tunel Tuhobić vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Krčki most (DC102): radovi na državnoj cesti D102 – mostu Krk između 1.+700 km i 2.+500 km, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 30 km/h (do 02.06.2021. godine).

U pomorskom prometu nema poteškoća.

GP Čepikuće zatvoren je za državljane trećih zemalja. GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Osobna vozila na prijelazu Macelj na ulaz u zemlju čekaju oko pola sata, a teretna vozila oko sat vremena na prijelazu Županja.

Komentiraj