HAK Pojačan promet na cestama prema moru

Hina

Na autocesti A1 između Lučkog i Donje Zdenčine: na 2. km u smjeru mora vozi se usporeno i u koloni zbog prometnih nezgoda u kojima je sudjelovalo više vozila. Vozila su na zaustavnim tracima, javlja Hrvatski autoklub.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) vozi se usporeno prema naplatnim postajama Lučko, iz smjera Jankomira kolona je duga oko 4 km, a iz smjera Buzina oko 9 km.

Promet je srednje gust na cestama u smjeru mora, pojačan očekujemo tijekom dana u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog radova u čvoru Zabok za sav promet zatvoren je ulazak na autocestu iz smjera državnih cesta DC1 i DC307. U čvoru Zabok moguć je izlazak s autoceste iz oba pravca (Zagreb i Macelj). Dana 13.07. u 08:00 sati do 14.07. u 08:00 sati (24 sata) čvor Zabok će biti zatvoren za sav promet (ulaz i izlaz).

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje pa vozače mole za strpljenje i upozoravaju ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Zbog postavljenog nadzornog punkta Policijske uprave Primorsko-goranske na dionici autoceste A7 između GP Rupa i čvora Diračje, zatvorena je pretjecajna prometna traka od 6km+300m do 5km+300m na lijevom kolniku u smjeru GP Rupa. Vozi se usporeno, voznim trakom.

Radovi na autocestama: A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35), DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Zaton Doli-Bistrina; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.); DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Komentiraj