HAK Pojačan promet na A3, moguća poledica zbog niskih temperatura

Goran Kovacic/PIXSELL

Promet teče bez posebnih ograničenja na većini cesta, javlja jutros HAK dodajući kako je promet pojačan na autocesti A3 Bregana – Lipovac u smjeru zapada. Moguća je poledica zbog niskih temperatura, posebno na mostovima i nadvožnjacima.

HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U nedjelju od podneva do 23 sata na snazi će bizi zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama.

Tijekom prvog vikenda u Novoj 2016. godini, a osobito u subotu, 2. siječnja 2016., u ranim jutarnjim satima očekuju se gužve i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji, poglavito na prijelazima Bregana i Macelj zbog odlaska na skijaške destinacije u Francusku, Italiju, Austriju i Sloveniju.

Granični prijelazi

Povremeno je pojačan ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo, Županja, Slavonski Brod i Stara Gradiška, izlazak na Bregani, Rupi i Pasjaku.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Od 10. siječnja do 30. travnja 2016. godine. zbog radova bit će zatvoren granični prijelaz Vinjani Donji. Otvoren će biti samo za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca.

Od 11. siječnja 2016. god. od 08,00 sati do 24. veljače 2016. god. do 16,00 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj