HAK: Pojačan je promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, u priobalju

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti, u priobalju, kao i na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru zapada. Povremeno se vozi u kolonama u pokretu, javlja u nedjelju poslijepodne HAK.

Vozači se pozivaju na pojačan oprez na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Komin i Breznički Hum, zbog životinje na 62. km. Prema dojavi radi se o srni.

A1 Zagreb-Split-Ploče: kolone vozila u pokretu između čvorova Bosiljevo 1 i Jastrebarsko u smjeru Zagreba (zbog prometne nesreće na 22. km);
kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;
na dionici čvor Posedarje-tunel Bristovac u smjeru Zagreba prometuje se usporeno, u koloni u pokretu uz povremene zastoje.

A2 Zagreb-Macelj: kolona vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije duga je oko 3 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč.

A3 Bregana-Lipovac: kod naplatnih postaja Zagreb istok u smjeru Bregane (zapada) pojačan je priljev vozila. Kolona je duga oko 2 km.

A7 GP Rupa-čvor Diračje: kolona vozila kod graničnog prijelaza Rupa u smjeru Republike Slovenije duga je oko 2 km; kod čvora Matulji u oba smjera kolone su duge oko 1 km.

Istarski ipsilon: zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 5 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Krčki most (DC102): u smjeru kopna vozi se usporeno u koloni od Malinske.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila prema granicama na većini graničnih prijelaza zabilježena su čekanja od pola do dva sata.

Komentiraj