Na Jadranskoj magistrali (DC8) promet teče jednim trakom, naizmjence: u Platu (zbog puknuća vodovodne cijevi), u mjestima Čilipi i Dubac (zbog prometne nezgode), javlja Hrvatski autoklub.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa se mole vozači za strpljenje te ih se upozorava da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Dana 5. lipnja od 11:00 do 15:00 sati bit će zatvorena brza cesta (DC1) Solin-Klis, samo u smjeru Klisa, zbog radova. Obilazak je starom kliškom cestom (ŽC6253).

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče kroz tunele Malu Kapelu i Brinje promet teče dvosmjerno (jednom tunelskom cijevi); A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić (1+390 do 4+390 km) te između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km); A3 Bregana-Lipovac vozi se dvosmjerno između Kutine i Novske (od 117.+400 km do 120.+900 km); A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC34 južna obilaznica grada Donjeg Miholjca (do 5.lipnja), Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8),
DC70 u naselju Čisla kod Omiša (obilazak je lokalnom cestom LC67121 Čisla-Ostrvice-Zvečanje), DC35 Gornji Humac-Bol, na raskrižju Bol-Murvica.

Do 12.06. do 04:00 sata zatvara se Ježdovečka ulica na dijelu od Puškarićeve do raskrižja Ježdovečka/odvojak Ježdovečke. Obilazak: Ježdovečka-Kerestinečka-Svetonedjeljska-Karlovačka-Gornjostupnička-Sv. Benedikta-Gospodarska-Ventilatorska-Puškarićeva-Ježdovečka i obrnuto.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionici Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP-ima: Bregana (kolona je duga oko 1 km) i Pasjak.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Prema informacijama MUP-a, stanje prometa na graničnim prijelazima u 08,00 sati:

GP Pasjak
Izlaz – promet teretnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 15 minuta

GP Rupa
Izlaz – promet teretnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 10 minuta

GP Bregana
Izlaz – promet teretnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 45 minuta

GP Tovarnik
Ulaz- promet teretnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 30 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima promet se odvija bez dužih čekanja.

Radovi na graničnim prijelazima:

Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;

Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj