U prvom dijelu dana vrijeme će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, mjestimice uz slabu kišu, u gorju susnježicu i snijeg. Uslijedit će razvedravanje pa će poslijepodne biti barem djelomice sunčano. Na Jadranu pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, no podno Velebita još ujutro može biti oblačnije. Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod, bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima.

Na Jadranu će puhati jaka i ponegdje olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C, a prema kraju dana osjetno hladnije, posebno u unutrašnjosti.

Olujni vjetar puše na dionicama A1 od Svetog Roka do Maslenice, a jak vjetar na dionici  A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.  Slab snijeg i susnježica povremeno padaju u Lici u Gorskom kotaru. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski auto klub (HAK).

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod odmorišta Cernik-Čavle (76. km) u smjeru Rijeke vozi  se jednim trakom usporeno.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sv.  Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene otvorena je samo za osobna vozila.
Zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te autocesti A7 DragaŠmrika zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.
Slab snijeg i susnježica povremeno padaju u Lici u Gorskom kotaru. Slab snijeg pada na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrbovsko, dok susnježica pada na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i Brinje.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. U Lici i Dalmaciji ponegdje ima magle.  Vidljivost je smanjena i na A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, čvorova Skradin i Bisko te A10 Čarapine-Ploče.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.
Pojačan je ulazak putničkih vozila na graničnom prijelazu Metković.  Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bregana, kolona je oko 1 km.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.(Hina)

 

Komentiraj