HAK: Oprez zbog magle i mokrih kolnika, uočena srna na A7

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na cestama u unutrašnjosti. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji povremeno mogući na dionicama gdje traju radovi, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub.

Zbog životinje na kolniku vozači se pozivaju na dodatan oprez na autocesti A7 između čvorova DRAGA i SV. KUZAM (uočena je srna).

A1 Zagreb-Split-Ploče: zbog radova u tunelu Sveti Rok zatvoren je kolnik u smjeru Zagreba i vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Dubrovnika uz ograničenje brzine 80 km/h. Predviđeno trajanje radova je do 10.10.2021. godine

A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Jankomir i Zaprešić vozi se uz privremenu regulaciju prometa, dvosmjerno od 4.+500 km do 5.+800 km, kolona vozila kod čvora Zaprešić u smjeru Zagreba duga je oko 2 km; u dane 05./06.,06./07., 07./08., 12./13., 13./14. i 14./15. listopada od 20:00 do 5:00 sati bit će zatvorena autocesta između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

A3 Bregana-Lipovac: od 5. listopada do 20. studenog 2021. godine (ukoliko to vremenski uvjeti dozvole), počinje postavljanje privremene regulacije prometa zbog druge faze radova sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko. Radovi će se izvoditi na zaustavnom traku i dijelu voznog prometnog traka u smjeru Lipovca, vozit će se po dva sužena prometna traka uz ograničenje brzine 60 km/h. U čvoru Lučko bit će suženi servisni kolnici iz smjera Bregane u smjeru Zagreba i iz smjera Zagreba u smjeru Lipovca, a vozila koja dolaze iz smjera Jankomira i silaze u čvoru Lučko prema Zagrebu (rotor) imat će prednos, ograničenje brzine bit će 40 km/h. Za vrijeme radova u vršnim satima, očekuju se kraći zastoji i kolone.

A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva: zbog građevinskog miniranja u sklopu izgradnje čvora Trinajstići 05. i 07. listopada od 14:00 do 14:15 sati bit će zaustavljen promet na dionici između čvorova Jurdani i Matulji, u oba smjera; do 20. listopada zatvorena je dionica između čvorova Jurdani i Matulji u smjeru Rijeke. Vozi se obilazno: čvor Jurdani (A7)–Jurdani (DC8)–čvor Matulji (A7), a u smjeru GP Rupa vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine.

DC102 Krčki most: do 05. lipnja 2022. god. zbog radova na Krčkom mostu vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog olujnog juga u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj–Cres–Rijeka, Lastovo-Korčula-Dubrovnik i Split-Vis te brodska linija Mali Lošinj–Unije–Susak. Zbog loših vremenskih prilika brodska linija Komiža-Biševo isplovit će u 09:30 iz uvale Porat-Uvala Salbunara-Mezoporat-Luka Komiža.

Teretna vozila na Bregani na izlaz iz zemlje čekaju oko sat vremena, kao i teretna vozila na ulazu u zemlju na Tovarniku.

Komentiraj