Dusko Jaramaz/PIXSELL

HAK Olujno jugo stvara probleme u cestovnom i pomorskom prometu

Zbog olujnog juga u subotu navečer (od 20:50 sati) dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3). javlja Hrvatski autoklub.

Kolnici su mjestimice mokri, ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.

Pomorski promet

U prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar, katamaranske linije: Rijeka-Rab-Novalja i Split-Hvar-Vela Luka- Ubli te brodska linija: Dubrovnik-Lopud-Suđurađ (od 16:30 liniju za Lopud i Suđurađ preuzima m/t “Mate Balota”, a za Koločep m/b” Transfer ksi” umjesto m/b “Postire”).

Granični prijelazi

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Komentiraj