HAK: Olujni vjetar stvara probleme u cestovnom i pomorskom prometu

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni, javlja u petak ujutro Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Karlobaga; lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na Krčkom most zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska te katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka.

Katamaran na liniji Jelsa – Bol – Split plovi plovi bez pristajnja u luku Bol. Zbog loših vremenskih uvjeta 20. i 21.11.2020. neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar, a neće ploviti ni na povratnom putovanju Zadar–Pula u nedjelju 22.11.2020.god.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Kraća čekanja zabilježena su na ulazu i izlazu iz zemlje za osoba vozila na prijelazuma baranjsko Petrovo Selo i Donji Miholjac. Teretna vozila na ulaz u zemlju čeka se oko sat i pol na prijelazu Macelj, kao i na izlaz iz zemlje na prijelazu Bajakovo.

Komentiraj