HAK: Olujni vjetar stvara probleme u cestovnom i pomorskom prometu

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, javlja u utorak ujutro Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupina vozila).

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu zabranjen je promet za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupinu vozila).

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas od 15 do 23 sata te u srijedu (18. studenog) od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

U prekidu su: trajektne linije: Prizna-Žigljen i Biograd-Tkon; katamaranska: Novalja-Rab-Rijeka; brodska linija: Vrgada- Pakoštane- Biograd.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Teretna vozila na ulaz u zemlju na prijelazu Županja čekaju oko sat i pol vremena.

Komentiraj