HAK: Olujni vjetar stvara probleme u cestovnom i pomorskom prometu

Zbog olujnog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27), javlja jutros Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je starom državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na lokacijama gdje policijski službenici kontroliraju ulaske u gradove po naputku Stožera civilne zaštite, mogući su zastoji.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom. Za sav promet zatvoreni su izlazi iz smjera Zagreba prema moru na čvoru Oštrovica i prema Fužinama na čvoru Vrata te državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na lokalnoj cesti LC41062 u mjestu Knežci.

Zbog olujnog vjetra u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj