HAK Olujni vjetar otežava promet

Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3) te Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Slab snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru (i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i Bosiljeva 2). Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.
U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Komentiraj