Zbog olujnog vjetra za sav promet od 16:25 sati zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, javlja u subotu poslijepodne Hrvatski autoklub. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba je smjera, od 17 sati, otvorena za sva vozila.

Samo za osobna vozila otvoreni su: D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Jak vjetar puše i na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina te autocesti A7 između GP Rupa i čvora Diračje.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: DC1 na dionici Zagorje-Slunj i Vaganac – Korenica (D52)-čvor Udbina (D522)-Ondić-Gračac, DC23 Josipdol-Kapela, DC25 Korenica (D1)-Bunić-Lički Osik (D25)- Gospić-Karlobag (D8), DC42 Poljanak (g.ž.)-Poljanak (g.ž.) i Lapac-Kuselj, DC52 Špilnik (D50)-Korenica (D1), DC217 Ličko Petrovo Selo (D1)-GP Ličko Petrovo Selo, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin-DC1, DC429 Selište Drežničko (g.ž.)-Prijeboj (D1), DC522 Čvor Udbina (D1)-čvor Gornja Ploča (A1), ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Za sav promet zbog zimskih uvjeta zatvorena je županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača.

Zbog snijega na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine.

Mokri su i skliski kolnici od kiše u većem dijelu zemlje, a središnjoj i sjeverozapadnoj, Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, kolona je oko 2,5 km.

Ulazak osobnih vozila pojačan je na GP Slavonski Brod.

Zbog izljevanja rijeke Sutle zatvoren je granični prijelaz za pogranični promet Plavić. Promet je preusmjeren na GP Miljana.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja na prelazak državne granice u oba smjera.
Vozačima savjetujemo da zbog dužih čekanja koriste alternativne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su katamaranske linije: Split-Vis-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula.

Trajekti i ostali katamarani plove redovito.

Komentiraj