HAK Olujni vjetar otežava promet na A6

Dino Stanin/PIXSELL

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom (DC3) kroz Gorski kotar, javlja Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog jakog vjetra uz ograničenje brzine vozi se na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Zbog kiše ili rosulje koja se smrzava u dodiru s tlom vozačima savjetuju dodatni oprez na dionici autoceste A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac te mjestimice na autocesti A6 od Bosiljeva do Kikovice.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i Gorskom kotaru. Ima je na autocesti A1 oko tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Pod Vugleš i Čardak te između čvorova Vrbovsko i Bosiljevo. Vozače pozivaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog izvanrednih radova na sanaciji oštećenja kolnika (udarnih rupa) na pojedinim dionicama autoceste A3 Bregana-Lipovac vozi se uz ograničenje brzine, jednim trakom, u smjeru Lipovca: na 13. km (čvor Sveta Nedelja-čvor Jankomir); na 63. km (čvor Rugvica-čvor Ivanić Grad); od 191+900 km do 192. km (čvor Lužani-odmorište Brodski Stupnik).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, ŽC5203 Dobroselo-Srb.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera vozi se jednim trakom.

Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu ceste).

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci, DC206 Valentinovo-Petrovsko, DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Granični prijelazi

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj