HAK Olujni vjetar otežava cestovni i pomorski promet

Filip Brala/PIXSELL

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Sv. Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC27 i DC50 preko Karina, Obrovca i Gračaca); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A1 kroz tunele: Malu Kapelu (do 18,00 sati) i Brinje (do 15,00 sati) u smjeru mora vozi se jednim trakom, zbog radova.

Prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC2215 u mjestu Lučelnica Tomaševečka, zbog prometne nesreće.

Granični prijelazi

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana (kolona je duga oko 2 km).

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.
Kako se u vrijeme nadolazećeg blagdana Svih svetih očekuju gužve i duža čekanja savjetujemo vozačima teretnih vozila da u vremenskom razdoblju od 29. listopada 2016. god. do 02. studenog 2016. god. od 07.00 do 19,00 sati koriste alternativne granične prijelaze, a granični prijelaz Županja samo u večernjim satima, odnosno nakon 19,00 sati.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: trajekti na linijama: Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen; katamarani na linijama: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Zbog potreba Matice umirovljenika Dubrovnik, u nedjelju 30.10.2016. brod na liniji Šipan – Lopud – Koločep – Dubrovnik isplovit će iz Dubrovnika u 20:00 sati, umjesto u 18:30.
Termini ostalih polazaka ostaju neizmijenjeni, kako je objavljeno u redu plovidbe.

Komentiraj