Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, zbog olujne bure, javlja Hrvatski autoklub.

Kolone i zastoji su: ispred tunela Učka prema Rijeci kolona je oko 4 km; na otoku Krku na državnoj cesti DC102, na izlasku s otoka; na autocesti A7 na čvoru Matulji u smjeru Opatije; na izlasku s autoceste A1 u Lučkom ispred naplatne postaje kolona je oko 2 km; na Jadranskoj magistrali DC8 na dionici Crikvenica-Novi Vinodolski te na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Omiša i Makarske.

Zbog požara na dionici Jadranske magistrale (DC8) u Živogošću/Blato vozila se propuštaju naizmjence. uz regulaciju prometne policije.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 26. km, na dionici Karlovac-Jastrebarsko u smjeru Zagreba, kolona je oko 7 km.

Pomorski promet

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Rijeka.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj