HAK Odluke o zatvaranju A1 kod Benkovca radi požara zbog sigurnosti korisnika

HINA/ ua

Iz Hrvatskih autocesta (HAC) u utorak su pojasnili da je radi požara koji je na neko vrijeme u ponedjeljak zatvorio autocestu A1 kod Benkovca,  odluka o zatvaranju  određenih dionica u blizini požarišta donesena zbog sigurnosti korisnika, tj. događaja koji se karakterizira kao viša sila, a odluka o slobodnom prolasku vozila kroz naplatne postaje donesena je zbog normalizacije prometa.

Stoga ne bi bilo primjereno nenaplaćivanje cestarine u tim uvjetima, odnosno puštanje vozila bez naplate na tim dionicama A1, smatrati gubitkom a izračun iznosa nenaplaćene cestarine je u tijeku, navodi HAC u dopisu Hini.

Podsjećamo, ističe se u dopisu HAC-a, Hrvatske autoceste su uslijed požara tijekom jučerašnjeg dana, u suradnji s policijom i ostalim službama pratile situaciju na terenu, te o istoj pravovremeno izvještavale javnost putem servisa HAK-a.

‘U trenutku kada je od strane naših djelatnika na terenu procijenjeno da se zbog zatvaranja dionica autoceste na naplatnim postajama Pirovac, Benkovac i Zadar 2 stvaraju velike kolone, u koordinaciji s navedenim službama, donesena je odluka o slobodnom prolasku vozila kroz navedene naplatne postaje, bez naplaćivanja cestarine. Važno je napomenuti da ni u  jednom trenutku korisnici autoceste nisu bili ugroženi od požara, a obzirom da je zbog sigurnosti korisnika promet dionicama autoceste u blizini požarišta bio zatvoren, a promet preusmjeren na zaobilazne pravce”, navode iz HAC-a.

Komentiraj