hina

HAK: Na A2 prije čvora Jankomir u smjeru čvora Lučko vozi se usporeno

Zbog požara na vozilu na autocesti A2 Zagreb-Macelj prije čvora Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru čvora Lučko (A3) vozi se usporeno jednim trakom u koloni, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na većini cesta prometuje se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog radova.
Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru čvora Lučko (A3) zatvoren je vozni trak te se prometuje  pretjecajnim trakom i trakom za ubrzanje uz ograničenje brzine.

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Srbijom, Crnom Gorom česta su i neizbježna čekanja, pa HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Tijekom dana HAK očekuje povremeno pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, prilazima turističkim središtima duž obale te na pojedinim graničnim prijelazima.

Komentiraj