Zbog opasnosti od naleta na životinju na autocesti A1 između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok, oko 209. km, vozi se uz ograničenje brzine, javlja Hrvatski autoklub.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog košnje trave, zatvoren je preticajni trak na dionicama: između naplate Bregana i čvora Sveta Nedelja, od 1. do 9. km u smjeru Lipovca; između naplate Zagreb istok i čvora Ivanić Grad, od 58. do 63. km u smjeru Lipovca; između čvorova Križ i Popovača, od 81. do 86. km, u oba smjera.

Zbog mjestimice mokrog kolnika na riječkoj obilaznici u tunelu Trsat u smjeru GP Rupa vozi se uz ograničenje brzine od 50 km/h.

Danas do 19:00 sati zatvorena je državna cesta Lipik-Novska (DC47), zbog radova na klizištu Jagma.

Vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju: na DC10 čvorište Sv. Helena (A4)-čvorište Gradec (DC28) kod čvora Prilesje( do 15 sati); na DC26 Vrbovec (DC10)-Gornji Dragičevci (g.ž.BB) kod Dubrave (do 17 sati).

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče u tunelima Brinje i Mala Kapela vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno, A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno zbog radova između čvorova Jankomir i Zaprešić (1+390 do 4+390 km), A3 Bregana-Lipovac vozi se dvosmjerno u zoni mosta Kutina-Ilova (106.+180 km) te između Kutine i Novske (od 117.+400 km do 120.+900 km), zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, a između čvorova Popovača i Križ (od 79. +550 do 78. +800 km) u smjeru Zagreba zatvorene su vozna i zaustavna traka.

A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom, a kroz tunel Vrtlinovec, vozi se dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev uz ograničenje brzine 80 km/h, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8), DC525 u Pleternici zbog radova na rekonstrukciji željezničko cestovnog prijelaza.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestima Mostanje i Tušilović, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu, DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionicama Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću; DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnici se mole za strpljenje i razumijevanje.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku na graničnim prijelazima: Bajakovo (kolona oko 1 km) i Pasjak.

Prema dojavama MUP-a u 08,00 sati na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Radovi na graničnim prijelazima:
Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj