Za sav promet otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, no zbog jakih udara vjetra između vijadukta Božići i južnog dijela tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine na 80 kilometara na sat, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Otvorena je i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Baranji, dijelu Slavonije, središnjoj Hrvatskoj, Lici i Dalmaciji. Magla smanjuje vidljivost u Lici, ima je i na autocesti A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše i sl.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: županijska cesta Žažina-Mala Gorica (ŽC3166), županijska cesta Novi Marof-Ključ (ŽC2136), županijska cesta u mjestu Beletinec (ŽC2050), lokalna cesta Hrastelnica-Palanjek, lokalna cesta Presečno-Krušljevec-Beletinec i lokalna cesta LC516200 Smiljan-Novoselo.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, od 21. rujna (u trajanju od 30 dana), promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice.

U prekidu su katamarske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Split-Hvar.

Ostali katamarani i svi trajekti plove redovito.

Komentiraj