HAK Na A1 između čvora Benkovac i odmorišta Nadin vozi se jednim trakom

HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 56. km između čvorova Novigrad i Bosiljevo 1, poslije odmorišta Vukova Gorica u smjeru Rijeke/Splita, vozi se usporeno, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na 34. +500 km, poslije čvora Kosnica u smjeru Bregane vozi se jednim trakom u koloni uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog vrlo gustog prometa uz povremene zastoje vozi se na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Na naplati Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Promet je pojačan na glavnim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na gradskim prometnicama i obilaznicama, na Jadranskoj magistrali (DC8), prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedniim graničnim prijelazima osobito sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo, DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozorava se da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj