HAK Na A1 između Benkovca i Skradina ograničenje brzine zbog smanjene vidljivosti

HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

Do 31. listopada zbog obnove kolnika na dionici državne ceste DC1 Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije vozila se propuštaju jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima, javlja Hrvatski autoklub.

Na pojedinim dionicama u tijeku su radovi redovitog održavanja, posebice košnje trave pa vozačima savjetuju povećan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa i ograničenja brzine:

– autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica u oba smjera bit će zatvorena vozna traka;

– na državnoj cesti DC10 između čvorova Sveta Helena i Vrbovec, vozi se jednim trakom do 15 sati.

Na većini ostalih cesta prometuje se bez posebnih ograničenja i zastoja. Tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, na gradskim prometnicama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima duž obale te na pojedinim graničnim prijelazima.

U srijedu, 23. kolovoza do 16 sati i od 30. kolovoza od 08:00 sati do 31. kolovoza do 20:00 sati privremeno se će zatvoriti državna cesta DC206 Valentinovo-Krapina na raskrižju državnih cesta DC206 i Ulice Frana Galovića, zbog radova. Obilazak za osobna vozila je kroz Podgoru Krapinsku na čvor Podgora te državnom cestom DC1 (dijelom zagorska magistrala) do čvora Krapina. Promet za potrebe Ulice Frana Galovića odvijat će se obilazno na Zagrebačku cestu (gradska cesta) te obilazno na državnu cestu DC1 (čvor Krapina), a za teretna vozila preko 3,5 t i autobuse gradskom cestom (smjer Krapina -Doliće), državnom cestom DC74 do čvora Đurmanec i DC1 do čvora Krapina i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga; ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Granični prijelazi

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj