HAK Mokri i skliski kolnici, magla u Dalmaciji smanjuje vidljivost

HINA

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, a magla u Dalmaciji djelomično smanjuje vidljivost, javlja jutros HAK. Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Ravne Gore i Vrbovskog.

Na Jadranskoj magistrali kod Ploča (DC8) promet teče jednim trakom, naizmjence, zbog prometne nezgode (kamionska prikolica zauzima dio traka).

Za sav su promet otvorene autoceste A1, A6 Rijeka – Zagreb, te državne ceste DC1 i Stara cesta kroz Gorski kotar (DC3).

 

  • Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

 

Na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u mjestu Ilovac kod Ozlja vozi se jednim trakom zbog klizišta i puknuća kolnika. Zatvorena je županijska cesta ŽC5007 Kaldir-Motovun, zbog klizišta.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba i zbog sanacije odrona, iza vijadukta Bukovo, u smjeru Rijeke vozi se usporeno, jednim trakom.

Uz privremenu regulaciju prometa vozi se na cestama DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i na dionici Sinj-Split kod mjesta Kukuzovac; DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani; DC28 Novi Glog-Kenđelovac; DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj