Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, javlja jutros Hrvatski autoklub koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na riječkoj obilaznici zbog mjestimice mokrog kolnika u tunelu Trsat u smjeru G.P. Rupa do daljnjeg se prometuje uz ogranicenje brzine od 50 km/h.

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t najviše dopuštene mase bit će u petak, 14. travnja i u subotu, 15. travnja od 15 do 23 sata, kao i na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, između kojih ističemo Jadransku magistralu (DC8) cijelom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

14. travnja uvodi se dodatno putovanje na liniji 635 Split – St. Grad – Split s polaskom iz luke Split u 06:00 sati i polaskom iz luke St. Grad u 14:30 sati.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

  • ulazak: Bregana (oko 3 sata i 45 min), Bregana naselje (oko 1h), Harmica (oko 30 min), Lupinjak (30min), Dubrava Križovljanska (20 min);
  • oba smjera: Macelj (ulazak oko 2h, izlazak oko 30 min).

Promet autobusa pojačan je na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera (čekanje 2,45 sata), Macelj (čekanje 1h).

Promet teretnih vozila na izlasku pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 3 km.

Zbog pojačanog priliva vozila i pojačane kontrole tijekom cijeloga dana očekuju se gužve i moguća višesatna čekanja na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom.

Radovi na graničnim prijelazima:

  • Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
  • Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Komentiraj