HAK Mokre ceste, zbog juga u prekidu katamaranske linije

Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog prometne nesreće, prekinut je promet županijskom cestom Sveta Helena-Sveti Ivan Zelina (ŽC3017) u Obrežu Zelinskom, javlja Hrvatski autoklub.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a mogući su odroni duž Jadranske magistrale (DC8) i na cestama u gorju. Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2 na dionici državne ceste DC1 u Kninu vozi se naizmjence, jednim trakom (do 14. srpnja). Promet je zabranjen vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju danas (28. travnja) od 15 do 23 sata, u nedjelju (30.travnja) od 15 do 23 sata i u ponedjeljak (1.sibnja) od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).

Radovi na autocestama: A1 od 7. km do 8.+500 km u smjeru Rijeke/Splita vozi se suženim kolnikom; A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Zaboka promet teče dvosmjerno od 20. +300 do 18. +100 km; A4 Goričan-Zagreb zatvoreni su: izlazni krak čvora Popovec iz smjera Goričana prema Popovcu te ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); na pristupnoj cesti čvora Popovec (DC29-A4) promet teče naizmjence (semafori), a u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno; na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Lupoglav-tunel Učka promet teče naizmjence uz semafore.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, Jadranska magistrala kroz Posedarje (DC8), DC38 u Pleternici (sanacija željezničko cestovnog prijelaza), ŽC3106 Klinča Selo (DC1)-Kupinec (DC36), ŽC5072 Žbandaj-Lovreč. Obilazak: Sv. Lovreč-Baderna-Žbandaj.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestima Klinča Sela, Mostanje i Tušilović, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali:, na predjelu Kozjača (između Karlobaga i Paklenice) između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionicama Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno; DC34 Valpovo-Josipovac, obilaznica Valpova; na DC59 u mjestu Radučić, DC66 u Opatiji na Novoj cesti, te dionica Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana; DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću;
DC62 Veliki Prolog-Metković zbog sanacije Mosta Metković.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Zaton Doli u oba smjera, Karasovići na izlasku te Rupa i Metković na ulasku.

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Vozače mole za strpljenje i razumijevanje.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj, Bajakovo, Tovarnik i Pasjak.
Radovi na graničnim prijelazima:

Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.
Vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja, posebice tijekom vikenda.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog jakog juga u prekidu su:

trajektne linije: Sumartin –Makarska

katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Mali Lošinj, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split Zadar – M. Iž – V.Iž – M. Rava – Rava

brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko.

Trajekt na liniji Split-Vela Luka-Ubli u 10:30 isplovit će bez pristajanja u luci Ubli.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]