HAK: Moguće poteškoće u prometu zbog radova i privremene regulacije

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni, izvijestio je Hrvatski auto klub.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru pa vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog redovitog održavanja 27./28.05. i 28./29.svibnja od 22 do 6 sati ujutro za sav promet bit će zatvoren tunel Pećine na DC404 u Rijeci.

Sve veći broj biciklista i motocikala u prometu

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

U prekidu katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja

U prekidu je katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja pa nema ni polaska iz Novalje 28. svibnja.

Od ponedjeljka, 25. svibnja Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe kojeg možete pronaći na linku https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2020-.

Jadrolinija početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol i Split-Hvar odgađa na 19. lipnja.

Privremeno se obustavlja plovidba državne trajektne linije Sumartin-Makarska i obratno te se reducira broj polazaka na državnoj trajektnoj liniji Supetar – Split i obratno.

Zbog velikog interesa teretnih prijevoznika Jadrolinija nastavlja s plovidbom Zadar-Ancona po istom redu plovidbe. Linija je namijenjena isključivo teretnim vozilima.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj