U većem dijelu unutrašnjosti, zbog niskih temperatura, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozorava u nedjelju Hrvatski autoklub.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama večeras je do 23 sata. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1, zabrana ne vrijedi.

Zbog dima od požara uz autocestu vozi se uz ograničenje brzine od 100 km/h na autocesti A1 između čvorova Gospić i Gornja Ploča.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

  • na ulasku: Bajakovo i Stara Gradiška;
  • na izlasku: Metković, Macelj i Zaton Doli;
  • u oba smjera: Bregana.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj