Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HAK Moguća poledica na mostovima i nadvožnjacima

Završeni su radovi razminiranja pojasa uz autocestu A1, pa više neće biti zatvaranja dionice između čvorova Sveti Rok i Zadar II, javlja Hrvatski autoklub.

Dana 9. prosinca 2016. godine od 20:00 sati za sav promet otvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka, nakon završetka radova.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC6181 na dionici Zmijavci-Kamenmost (kod Imotskog). Obilazak regulira prometna policija.

Mjestimice mokrih i skliskih kolnika ima u Istri i Gorskom kotaru. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Istri, unutrašnjosti Dalmacije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i Posavini. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i čvora Gospić te tunela Sveti Rok i čvora Skradin, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Novske, A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Varaždina, A11 Jakuševec-Lekenik te duž cijelog Istarskog ipsilona (A9 i B8).

Na autocesti A1 kroz tunel Grič u smjeru Zagreba (do 15 sati) zbog radova vozi se suženim kolnikom.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog sanacije nadvožnjaka Kosnica na 35. km zatvoren je pretjecajni prometni trak u smjeru Bregane i u smjeru Lipovca, te se prometuje voznim i zaustavnim tracima uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Granični prijelazi

Pojačan je promet putničkih vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.
Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa upozoravju vozače na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Od 10.12.2016. od 19:30 sati iz Trogira trajektnu liniju 606 Trogir – Drvenik Veli – Drvenik Mali preuzima katamaran “Judita” bez pristajanja u luci Seget Donji. Polasci ostaju nepromijenjeni i promjena traje do daljnjega.

Zadarsko okružje:
Trajekt na liniji 433 Zadar-Sestrunj-Zverinac-Molat isplovit će iz luke Molat u 16,30 sati umjesto u 15,00 sati.

Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj