Zbog zapaljenog vozila na 125. km autoceste A3 Bregana-Lipovac, 2 km prije čvora Novska u smjeru istoka vozi se usporeno, javlja Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 kod čvora Jastrebarsko zbog slijetanja vozila upozoravaju vozače da smanje brzinu.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb te državna cesta DC1 između Karlovca i Splita otvorene su za sve skupine vozila.

U većem dijelu zemlje, zbog niskih temperatura, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na autocesti A1 između Lučkog i Karlovca magla mjestimice smanjuje vidljivost. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će u subotu, 31. prosinca od 15 do 23 sata.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu, DC24 Bračak-Bedekovčina, DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac, DC29 u mjestu Mače, DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela, DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću, DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnom prijelazu Stara Gradiška u oba smjera.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj