U većem dijelu unutrašnjosti zbog niskih je temperatura moguća mjestimična poledica, javlja Hrvatski autoklub.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje, posebice na mostovima i nadvožnjacima, da održavaju sigurnosni razmak između vozila te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog dima od požara uz autocestu vozi se uz ograničenje brzine od 100 km/h na autocesti A1 između čvorova Gospić i Gornja Ploča.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu, DC24 Bračak-Bedekovčina, DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac, DC29 u mjestu Mače, DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela, DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću, DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj