Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog pojačanog priljeva vozila u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u smjeru Varaždina kolona je duga oko 500 m. Mole se korisnici za strpljenje, javlja Hrvatski autoklub.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. Kolnici su mjestimice vlažni u Lici. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i u priobalju pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače mole za strpljenje i upozoravaju ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u priobalju i Istri su: subota, 1. srpnja, od 4 do 14 sati i nedjelja, 2. srpnja, od 12 do 23 sata.
Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala.

Radovi na autocestama: A2 Zagreb-Macelj promet teče dvosmjerno između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina (između 38. +100 i 41. +200 km); A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice, DC6 Glina-granični prijelaz Dvor, DC502 Smilčić-Pridraga.

Do 30. lipnja svakog radnog dana (osim nedjelje i praznika) od 08:00 do 16:00 sati zatvara se županijska cesta Ž3106 Klinča Sela (D1) – Kupinec- Pisarovina (D36). Obilazak za sva vozila (osim autobusa koji se propuštaju) je od DC1 Stara Karlovačka raskrižje za Rakov Potok – Horvati – Kupinečki Kraljevec-Kraljevečka cesta-Starjak (LC1037 – Bregana Pisarovinska-Velika Jamnička-Bratina (ŽC3106) – Kupinec i obrnuto.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC47 Lipik-Novska; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Zaton Doli-Bistrina; DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: katamaranske linije Rijeka – Rab – Novalja i Mali Lošinj (Ilovik-Susak-Unije-Martinšćica) – Cres – Rijeka; Katamaranska linija Pula-Zadar neće isploviti iz Pule prema Zadru u petak, 30.06 u 07:00 sati, već će iz Zadra prema Puli katamaran isploviti u 16:00 sati, prema plovidbenom redu.

Komentiraj