Pixabay

HAK: Mjestimice vrlo gusta magla

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Baranji, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između čvorova Posedarje i Zadar II, A5 Osijek-Đakovo te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić, javio je Hrvatski autoklub (HAk) u 21 sat.

Tijekom noći i jutra u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika te mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog sanacije mjesta prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Orehovica zatvoren je pretjecajni trak od 76. +200 do 77. +200 km u smjeru Rijeke i od 77. +800 do 76. km u smjeru Zagreba.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će sutra od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana ne vrijedi.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj