Magla jutros mjestimice smanjuje vidljivost u Slavoniji, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i Otočca, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod, Velika Kopanica i Lipovac, A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba.

Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i sklisk, pa Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prekinut je promet u Kutini u Aleji Vukovar, zbog prometne nesreće (ŽC3124).

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a u zonama radova mogući su kraći zastoji.
Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška promet teče uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj

FOTO:hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.