HAK: Mjestimice magla, kolnici mokri i skliski

Pixabay

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica.

Magla smanjuje vidljivost na autocestama A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Velike Kopanice, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 12,15 sati.

Vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za sve skupine vozila u potpunosti su otvorene autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split i Jadranska magistrala (DC8).

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke (DC3).

Od 11,30 sati zatvorena je Sljemenska cesta sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.

Na državnoj cesti DC1 kod Rakovice promet je trenutno prekinut, zbog izvlačenja teretnog vozila.

Vozače se poziva na pojačan oprez na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod čvora Babina Greda (261. km), zbog životinje na kolniku, a prema dojavi radi se o psu.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj