HAK Magla smanjuje vodljivost u većem dijelu zemlje

Goran Kovacic/PIXSELL

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u većem dijelu zemlje, a ima je i na dionicama autocesta A1 između Zagreba i Bosiljeva 2, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, Posedarja i Benkovca, A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, A11 Zagreb (Jakuševec)-Velika Gorica-Lekenik.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski na mjestima pod maglom. Zbog niskih jutarnjih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, vijaduktima i nadvožnjacima, javlja jutros HAK i vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelima: Tuhobić u oba smjera, Sopač u smjeru Zagreba i Veliki Gložac u smjeru Rijeke, vozi se jednim trakom usporeno. Zbog radova na državnoj cesti DC1 vozi se jednim trakom usporeno, uz privremenu prometnu signalizaciju: od čvora Zaprešić prema Pojatnom (kod trgovačkog centra West Gate); u Krapini (zbog sanacije klizišta).

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj