Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC1 između Donjeg i Gornjeg Desinca kod Jastrebarskog. Obilazak je lokalnim cestama, javlja Hrvatski autoklub.
Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru te većem dijelu unutrašnjosti, a zbog niskih je temperatura moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.
Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i središnjoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Jankomira.
Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama bit će danas, 26. prosinca od 14 do 23 sata. Zabrana je na važnijim državnim cestama: Jadranska magistrala (DC8), Metković-Opuzen (DC9), Kaštel-Kanfanar (DC21), Pula-Labin-Opatija (DC66), Žuta Lokva-Senj (DC23), ali na autocestama i na državnoj cesti DC1 nema zabrane.
 
Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta), DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 između Budačke Rijeke i Grabovca (u zonama radova) te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu, DC24 Bračak-Bedekovčina, DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac, DC29 u mjestu Mače, DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice i u Srebrenom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela, DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću, DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj