Tomislav Miletic/PIXSELL

HAK Magla smanjuje vidljivost, prometna nesreća na A6

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a ima je i na dionicama autoceste A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, i A3 Bregana-Lipovac. između čvorova Ivanja Reka i Križ, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Vozači se pozivaju na oprez zbog prometne nesreće koja se dogodila na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, na 55km+900m, poslije odmorišta Vukova Gorica, u smjeru Rijeke

Večeras, 26/27.09. od 21,00 do 05,00 sati ujutro bit će zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera zbog radova redovnog održavanja u tunelima. Obilazak: čvor Trakošćan -DC1 – čvor Krapina.

Na autocesti A1 kroz tunele Ledenik i Bristovac, zbog redovnog održavanja, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60km/h, u smjeru Splita.

Zbog radova se vozi dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:

A1 između čvorova Otočac i Perušić na mostu Gacka (u duljini od oko 6 km) te od 26. rujna između čvorova Karlovac i Novigrad (45. do 48. km)
zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Kosnica, na nadvožnjaku Mičevec (u duljini od oko 2 km), povremeno se vozi u koloni;
A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zabok (u duljini od oko 3 km); a od 26. do 29. rujna kroz tunel Frukov krč, od naplatne postaje Trakošćan (59. km) do 55. km.
A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanić Grad i Križ (u duljini od oko 3 km);
A6 Rijeka-Zagreb od 26. rujna na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Granični prijelazi

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj