HAK: Magla smanjuje vidljivost, prometna nesreća na A1

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju u unutrašnjosti i dijelu Dalmacije javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvora Benkovac i odmorišta Pristeg u smjeru Dubrovnika (na 285+500 km) vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, jednim trakom.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: do 31. listopada zatvarat će se dionica u zoni čvora Zadar II na 15 minuta od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, u petak i subotu od 15:30 do 16:30 i nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec; na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3): zbog radova izvanrednog održavanja sanacije zapadnog mosta u čv. Jankomir iz pravca autoceste A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20.12.2019. godine; zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Državna cesta DC1: do 31. listopada zatvorena je dionica državne ceste DC1 Gračac-Knin (zbog radova između mjesta Grab i Vučipolje). Obilazak (oko 115 km): Gračac-DC27-Obrovac-Benkovac-DC56-DC59-Knin, i obrnuto; za sav promet zatvorena je dionica DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje zbog radova na nadvožnjaku Začretje. Obilazak na relaciji Zabok-Krapina: DC1 – Sveti Križ Začretje – ŽC2158 – ŽC2160 – DC1, a na relaciji Krapina-Zabok: DC1 Sveti Križ Začretje -ŽC2159 – Zabok- DC1.

Nema poteškoća u pomorskom prometu

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj