Ivo Cagalj/PIXSELL

HAK Magla smanjuje vidljivost, prekidi u pomorskom prometu

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Gorskom kotaru, a ima je i na dionicama autocesta A4 Goričan-Zagreb između Goričana i Varaždina te na A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, javlja utros Hrvatski autoklub. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji, a mogući su i odroni zemlje i kamenja.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama DC42 Poljanak i ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste ŽC3156 Mala Gorica-Žažina; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac i LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Do 20. ožujka 2016. god. zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su trajekti na linijama: Vis-Split i Sumartin-Makarska; katamarani na linijama: Mali Lošinj-Rijeka; Novalja – Rab – Rijeka; Ubli-V.Luka-Hvar-Split; Korčula-Hvar-Split; te brod na liniji: Zadar-Preko.

Katamaran na liniji Zadar – Molat – Brgulje – Ist plovi bez pristajanja u lukama Molat i Brgulje.

Katamaran na liniji Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Božava – Brbinj plovi bez pristajanja u lukama Rivanj, Sestrunj i Božava.

Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).

Komentiraj