HAK Magla smanjuje vidljivost, mogući zastoji na dionicama gdje su u tijeku radovi

Marko Lukunic/PIXSELL

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te sjevernoj Hrvatskoj. Ima je na autocestama A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok i A6 između čvorova Delnice i Ravna Gora, javlja jutros HAK te upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na cestama u gorju i duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi moguće su povremene smetnje i zastoji, a vozači se upozoravaju da poštuju privremenu regulaciju prometa.

Za teretna vozila iznad 7,5 tona zbog radova je zatvorena državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja (do 14. rujna). Obilazak je Ličko Petrovo Selo – Grabovac – Karlovac – Duga Resa – Žuta Lokva – Otočac – Borje i obrnuto.

Danas, 27.08.2015. od 07:00 do 15:00 sati na dionici autoceste A1 Bosiljevo 1-Zagreb vršit će se radovi u pokretu, košnja trave, prvo u smjeru Zagreba (do 11 sati), a zatim u smjeru Rijeke (oko 11 sati). U vrijeme trajanja radova bit će zatvoren pretjecajni trak te će se voziti voznim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Granični prijelazi

Pojačan je ulazak putničkih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo i Karasovići.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo (kolona je oko 1 km).

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja. Od 31. kolovoza u 6 sati prijelaz će biti otvoren za teretna vozila, ali će radovi na prometnim površinama i objektima trajati do 8. rujna.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj